Posted by: Alfred | September 2, 2011

Belangkas 02 Sept 2011

Salam raya dan salam merdeka kepada semua,

Hari ini merupakan hari yang bertuah bagi saya kerana dapat membeli dua ekor belangkas (sepasang) di perjalanan ke Tungku Beach.  Dengan harga yang murah RM10 sepasang di gerai ikan tepi jalan. Apa mau tunggu lagi, bayar dan angkat la terus…. kebetulan ada seorang customer (tak pernah tengok benda ganjil tu) yang membeli ikan di sana menanya kepada saya yang mengangkat benda ganjil tersebut ;

Customer : Apa kah benda tu? Labi-labi kah?

Saya : (Terdiam seketika……) eerrr ni belangkas, buka labi-labi. (Rupanya bukan ramai yang megenal benda ganjil ini).

Walau bagaimana pun, tetap saya gembira kerana dapat menembah collection saya kat kolam bakau yang sedia ada di Tungku Beach Resort. Oleh itu, bagi siapa-siapa yang ingin melihat belangkas yang hidup dalam keadaan semula jagi bolehlah datang ke Tungku Beach Resort round-round di kolam bakau mini… Mana tahu nasib anda baik boleh terjumpa belangkas yang mencari makan di persisiran kolam….

Wasalam…….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: