Posted by: Alfred | March 15, 2010

Picnic TBR 6-7hb March 2010

Halo semua,

Kali ni kita story pasal program picnic hujung minggu 2 hari 1 malam di TBR. 19 orang berpakat menyerbu TBR pada hujung minggu tu. Kebanyakan dari staff GIS, research centre dan engineering department. Perjalanan dari ladang telupid ke Tungku dekat-dekat 3 jam la, 5 buah kereta berjalan sambil kejar mengejar satu sama lain ada juga yang ketinggalan… tapi sampai jugalah….

Kerja pertama sampai ke pantai ialah mengambil gambar la.. apa lagi.. selain tu satu team lagi menjalankan tanggungjawab dan tugas mereka turun ke laut memasang pukat bermalam… lain2 angota menyediakan makanan untuk makan malam.. almaklumlah.. sampai dah mau lewat petang..

Aktiviti malam yang tidak diatur tetap berjalan lancar, apa lagi kalau di pantai, makan, BBQ, menari, memasang pukat, mencari ikan, memasang lampu, main bola pantai malam dan pelbagai lagi lah.. ok kan.. aktiviti tu berlanjutan sampai jam 1-2am pagi.. huiyoh.. sandi kan.. pastu sembang2 borak2 pula mau dekat jam 3 pagi, masing2 memasang khemah bagi lelaki dan perempuan pula di chalet…

Sok pagi pula aktiviti mandi laut dan check pukat.. haiyah.. lumayan ndak lah tapi cukuplah untuk di buat sarapan dan tengah ari punya bahagian… dah puas mandi laut tu mandi di darat pula.. pastu mencari posisi untuk mengambil gambar.. tu lah kerja sebelah pagi yang tenang dan damai..

Apa2 pun tengok gambar lah sendiri untuk men ‘feel’  kan kehebatannya.. ok.. chaou dulu.. sambung lain ari..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: