Posted by: Alfred | October 1, 2009

Picnic Raya 27th September 2009

hai.. hai.. halo.. dah lama ndak update blog ni.. kadang kala malas pula mau update. tapi takpa hari ni aku kemaskinikan kit aktiviti sempena raya la.. maklumlah time puasa ndak terupdate sebab jarang ke pantai..

Ahad lalu gua telah atur aktiviti BBQ pantai sambil raya dengan pekerja2 saya.. sakan juga dia orang la bakar ikan bakar ayam. Macam biasalah ikan beli di tepi jalan. Ikan kayu mau 8Kg (RM6/kg) kiran murah tidak jugalah.. tapi tu pun mau dekat 30 ekor beli…  Kuih raya sama coca-cola tak bleh kurang.. juga.. ketam yang baru titangkap kat muara sungai pun jadi hidangan hari tu.. nasib dia lah…

Masa menuju ke jam 11.30 pagi, member2 x-classmate dulu muncul satu-satu… ramai tidak juga.. ada 8 orang la… sudi juga datang meniup angin laut. Tapi masa tu kuat angin (angin selatan kot), makanan bercampur pasir sikit lah.. tapi hapa pedulu, hantam jalah.. apa2 kemudian cerita…  Lepas makan, aktiviti seterusnya ramai2 mencari kapah.. ni boleh kira 1st time member2 ni berkumpur mencari kapah kat laut pasir.. ni gathering ni kira bermakna jugalah.. Ialah.. Hidup kita ada berapa 10 tahun? tu kalau sampai.. jadi enjoy la life selagi ada bersama member2.. kakaka…

OK. jangan buang masa.. ni dia gambar group kita orang yang menjalankan aktiviti cakar dan cari..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: