Posted by: Alfred | August 8, 2009

08/08/2009 – Kulit siput (seashell)

Halo, lama tak update blog ni… ada buzy kit lah.. tambahan TM Net di sandakn terbakar.. jadi seminggu tak dapat online.. kira bagus jugalah.. line takda kerja pun tak banyak.. sebab susah mau dicontact.. kakaka

kali ni cuma boleh tayang kit kulit siput. Takda yang special.. semua nya kutip di pantai la.. kira “local product” la.. takda ambil dari luar punya… Tapi apabila diteliti betul2 terkejut.. rupanya benda2 yang saya kutip ni ada lebih 30 jenis ke atas la… (tu pun lepas tengok buku seashell baru tau)..

Jadi sekarang ni kerja saya lebih kurang tiap-tiap minggu ke pantai kutip kulit siput –> bersihkan –> varnis –> dan cari nama2nya la.. kadang2 cam orang gila juga tengok kulit siput berpuluh minit mencari perbezaannya.. nampak serupa tapi kalau pakai teropong tengok betul2 lain pula ukiran nya.. betul2 menguji sijil SPM saya ni.. anyway.. saya kasi tengok gambar2 yang tak seberapa ni untuk santapan kalian la…enjoy.


Responses

  1. Tuan!!! Lama tak dgr story…Erm duit syiling tu apa function arr?

    • Duit syiling tu saja.. agar tahu benda agak2 berapa saiz lah besarnya.. boleh buat bandingan kit lah pakai duit syiling tu. kalau tak letak nanti susah pula mau agak kan… tu sebab banyak cerita kelentong yang saiz macam duit syling tapi dibagaitau macam saiz dinasor.. kakaka

  2. Woi..ada jumpa tulang dinaso ka???

    • Tulang dinaso? apa class, kalau tepi pantai tu biasanya ikan duyung ja selalu melambai.. kalau mau berkenalan dengan diaorang tu datang la. jangan lupa bawa pelampung geng.. mana tau emergency ka kan…. paham2 lah…. duyung tidak pakai baju ma… kakakaka

    • Tulang dinasor? bertimbun juga lah. tapi apa class cari tulang dinasor di pantai. cari ikan duyung la kalau brani.. baru ada class kit..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: