Posted by: Alfred | June 6, 2009

Lawatan K3P 06/06/2009

Lawatan K3P ke Tungku Beach Resort

Satu rombongan K3P (Kumpulan Bistari) bahagian Silam, Tungku dan Lahad Datu berkunjung ke Tungku Bearch Resort. Awal pagi sudah bertolak ke Pantai untuk bersedia apa2 yang perlu.. Sepanjang perjalanan mencari mana2 gerai ada jual ikan untuk dibakar…. Malangnya banyak gerai ikan di tepi jalan sepanjang jalan membatu tidak memberi apa2 harapan…. dengan rasa kecewa teruskan perjalan ke pantai.. apa bleh buat.. makan sayap ayam saja lah….

Apabila sampai ke simpang menuju ke pekan dengan, ada satu gerai kat tepi jalan menjual ikan.. wah.. ada happy  juga la.. turun tengok apa ikan yang ada… “PASUNG” sebesar ibu jari saya bertimbun lah kat atas meja.. di sebalik pasung terdapat beberapa potongan besar (sepotong mau dekat 2-3kg) ikan layar… Yah.. betul ikan layar.. dengan harga jualan RM4.50 – 5.00/kg… (kalau samar2 tak tau ikan layar tu apa.. ni ada tips bentuknya.. kalau di KK ada dekat roundabout bandar KK, Kalau di Tawau pula ada dekat persisiran pantai sana. Tapi yang ni tak boleh dimakan, cuma yang di laut ja boleh dimakan…..) Tanpa membuang masa saya.. angkat 15kg la… lumayan beb… puas makan…

Di sini ada kit gambar semasa lawatan dan progress pembangunan di Tungku Beach Resort.. 

Sekian TQ saja.. 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: